November var en bra matmånad, jag både lagade och bakade en hel del goda grejer. Vi tar en titt! Päron- och kardemummakaka som man bakar med både yoghurt och olivolja för en riktigt saftig sött kryddig kaka. Receptet hittar du här. Gjutjärnspizza med crème fraiche, svamp och picklad chili. Två saker kan sägas - att grädda pizzadeg i glödhet gjutjärnspanna blir verkligen mycket bra, och att pickla chili är både enkelt och väldigt gott. Recept här. Svartkålscaesar med surdegskrutonger och pocherat ägg. Mina godaste godaste caesardressing, inte en droppe blir över när jag gör den. Recept på hela rätten finns i Vinter Hos Wood. Bananbundtkaka - som jag sen gjorde som Otis födelsedagskaka också. Ska baka något riktigt gott i samma form till jul också men måste komma på något glutenfritt då så min mamma kan äta också. Gräddig svampgryta - arkiverar denna under rätter de vuxna älskade och barnen inte smakade. Saffrans- och citruskaka, eller adventskaka kanske är ett bättre namn för det är precis vad den passar till. Recept hittar du här. Pasta med kammusslor, brynt smör och karamelliserad citron var en av många pastarätter vi åt. Receptet det finns här. Mille-feuilles med lemoncurd och ananas pocherad i vanilj från en recepttest-dag när jag mest lekte runt med lite olika idéer. Känns så lyxigt att kunna ha sånna research-dagar ibland. Små puffiga moln av pate a choux-deg fyllda med västerbottensost och gräslökscreme med löjrom. Dessa hänger ihop med en idé jag håller på att fundera över som centrerar kring recept som smakar, ser och känns megahärliga och rätt lyxiga men som i själva verket är så pass enkla att göra att det nästan känns som lite fusk. Vi får se om det blir något av det, men receptet finns här. Klassisk lasagne behöver ingen närmre förklaring. Känns bra att veta att resterna av denna finns i portionsförpackningar i frysen nu, närmsta prepping jag någonsin kommer komma. Torsk i saffrans och tomatbuljong som jag skrev om nyligen. Gjorde detta med några goda oliver i och citronaioli till häromdagen också. Kanel och äppelfritters med mjölkig vaniljglasyr. De här gjorde jag igår och de var bland det godaste. Andreas som åt flera hävdade att de var det bästa jag gjort i mitt vuxna liv och med tanke på att jag gett honom tre barn så tycker jag ändå du också borde prova. Recept här.