Vid det här laget är vi många som lagat vodkapasta både en och två gånger. Vi är också många som provat de beroendeframkallande koreanska Samyang carbonudlarna som ju är baserade på en koreansk tolkning av carbonara. Hett, gräddigt, sötstarkt och 100% moreish. Jal, lite däromkring låg min tankebana när jag bestämde mig för att prova göra nudlar alla vodka med koreansk gochujang som är en sötstark fermenterad chilipasta. Har du inte provat sötpotatisnudlar så vill jag verkligen verkligen propagera för att du gör det snarast, de är så goda och har fantastisk konsistens. Sötpotatis smakar de heller absolut inte för den som undrar, de görs nämligen bara på stärkelsen och är genomskinliga efter kokning. Vill du se film på när jag lagar igenom hela receptet kan du göra det här, ha en fin fredagskväll nu! xx Nudlar alla vodka 4 portioner2 msk gochujang1 dl tomatpuré 2,5 dl grädde1/2 dl vodka1 msk neutral oljaCa 300 g sötpotatisnudlar1 msk rostad sesamolja 1 gurka4 vårlökarKoriander4 äggSesamfrönLjus soja + chinkiangvinäger om du harFräs tomatpuré och gochujang i lite neutral olja på låg värme tills det skiftat till en djupare färg och konsistensen börjar skära sig lite, ca 10 min. Skiva under tiden gurka och vårlök mycket fint.Höj värmen och slå på vodkan, låt koka bort helt. Börja under tiden koka nudlarna och steka äggen i lite olja.Sänk värmen på såsen och rör i grädden. Smaka av med salt.Häll av nudlarna och skölj hastigt i kallt vatten. Smaksätt med sesamolja och smaka av med lite soja om det behövs.Rör ner nudlarna i såsen och lägg upp. Servera med gurka, vårlök, koriander, stekt ägg och sesamfrön.