Ett recept som gått varmt i många år hemma hos oss och som också fanns med i Vinter hos Wood är pumpacurry. Det är den perfekta januarimaten som också passar utmärkt att göra en stor laddning av, Den står nämligen bara till sig och blir ännu godare efter ett par dagar, och passar utmärkt som matlåda.Receptet bygger på en frisk och kryddig bas med ingefära, tomat, lime vitlök och kryddor som kombineras med det milda mjuka i kokosmjölk och pumpans fina sötma. Matiga linser mättar och går också bra att byta ut mot kikärtor eller bönor. I slutet vänder jag ner spenat men det går också bra att byta ut mot grön eller svartkål, eller skippa om du hellre vill. Matyoghurt är heller inget måste men om grytan blivit väldigt stark beroende på chilin kan det vara ett bra sätt att ge svalka på. PUMPACURRY MED INGEFÄRA, TOMAT OCH KOKOSMJÖLKIngredienser:(4 PORTIONER)2 schalottenlökar, finhackade6 vitlöksklyftor, finhackade5 cm färsk ingefära, riven1 tsk chiliflakes2 tsk curry1⁄2 tsk cayennepeppar1⁄2 tsk gurkmeja1 burk kokosmjölk (400 ml)1⁄2 butternutpumpa1 burk hela konserverade körsbärstomater (400 g) + 1 burk vatten1 tetraförpackning förkokta gröna linser (ca 380g)En stor näve babyspenatneutral olja att steka isalt och nymalen svartpepparTill servering1 lime, i klyftor, färsk koriander, 1 dl matyoghurt att skeda över, eventuellt mangochutneyFräs lök och vitlök i en stor gryta med olja tills löken är genomskinlig men inte tagit färg, 4–5 minuter. Rör ned ingefära och chiliflakes och fräs 2 minuter till.Vänd ned curry, cayennepeppar och gurkmeja och fräs i ytterligare några minuter för att blomma upp smakerna.Skaka burken med kokosmjölk ordentligt så att den blandas. Spara 1/2 dl av kokosmjölken och häll i resten i grytan.Rör noggrant i botten av grytan för att lossa alla kryddor som fastnat. Skala och skär pumpan i stora tärningar.Lägg pumpan i grytan och häll över körsbärstomater och vatten. Salta och peppra generöst.Sjud tills pumpan är mjuk och såsen har reducerat ned ungefär en tredjedel. Vänd ned linserna och låt koka ytterligare 5 minuter. Vänd ner babyspenat nån minut innan servering, den behöver bara bli mjuk.Ringla över den sparade kokosmjölken och servera med limeklyftor, koriander, chutney och yoghurt.Trevlig måltid!