Godmorgon fina ni! Hur är era dagar just nu, har ni börjat hitta fotfästet i den här nya vardagen vi lever i? Jag har nog det, under de förutsättningar som är just nu i alla fall. Idag kommer ett nytt poddavsnitt ut som vi spelade in förra veckan och jag tror det kommer märkas, vi var nog mycket mer skakade över den här underliga tiden då än vad jag tror vi är idag, bara några dagar senare. Det är otroligt hur anpassningsbar människan är, hur de allra flesta av oss finner oss och accepterar, anpassar och ändrar. Idag är en rolig dag för mig, idag är det nämligen stora pastadagen i kokboksfotograferings-fabriken som är mitt hem just nu. Pasta är det som jag tycker är det roligaste att laga själv, även på en dag som denna när jag ska laga åtta olika pastarätter. Pasta är nämligen så himla lätt att förklara hur gott det är bara genom en bild, lush och slurpigt och såsigt och knaprigt och syrligt eller krämigt och som vackra band som veckar sig i tallriken. Matens supermodell, det sköter sig själv. Den här underliga våren har jag lagat mer mat än någonsin, inte bara för att jag skrivit nya boken, utan också för att allt varit så oroligt och jag har tagit upptagna händer som tillflyktsort för att inte känna ångest. Viktigast är att jag lärt mig göra hemgjord pasta vilket har varit som att sätta eld på ett fyrverkeri av inspiration i mig. Jag tror hemgjord pasta är min grej nu, jag kan liksom inte gå tillbaka från det här? Jag har till och med skrivit om en del av boken, lagt till flera recept och strukit några jag gjort som inte kändes helt jag. Recept där jag gjorde mig till lite för mycket eller lyssnade på för många andra åsikter än mina egna. Det känns skönt, hitta tillbaka till den där magkänslan vi pratat om så många gånger. Skriv en rad och berätta om din dag så ska jag kolla in under tiden grytorna puttrar här hemma! x