Jag fick en rolig fråga om att välja ut och laga några recept från Allers nya sajt recept.se - där samlas recept från Allers tidningar, alltså Elle Mat & Vin, Må Bra, Allers och Matmagasinet bland annat. Recepten på sajten är bra kategoriserade och totalt finns det tusentals, så oavsett om du är sugen på vegansk, kött, kyckling eller på att baka finns det något att hitta för alla. Bra recept på god mat, helt enkelt. Jag valde att göra en hel måltid med både förrätt och varmrätt, där förrätten som är ugnsbakade jordärtskockor med hasselnötter och grönkål, är ett vegansk recept och varmrätten, en pasta puttanesca med ugnstomater är ett recept med fisk, som ifall man utesluter sardellerna, istället blir vegetariskt. Båda rätterna blev urgoda, här kommer dom och recepten! Ugnsbakade skockor med hasselnötter och grönkål Jordärtskockor finns att få tag på nästan hela året men just nu är de som allra godast och mest smakrika. Passa på! Ingredienser 400 g jordärtskockor rapsolja salt och peppar 1 citron, saft och rivet skal 1 dl hasselnötter 200 g grönkål rivet citronskal 1 dl ev växtbaserad crème fraiche Gör såhär: Sätt ugnen på 200° Skala och dela jordärtskockorna och lägg i en ugnsform. Ringla lite olja över, salta (ca 1/2 tsk) och peppra.Tillsätt skal och saft från en halv citron. Ugnsbaka i mitten av ugnen ca 20 minuter.Rosta hasselnötterna gyllene i en het torr panna. Hacka grönkålen och fräs i lite olja, salta och peppra. Servera gärna med ytterligare rivet citronskal och crème fraiche. Receptet hittar du här. Pasta puttanesca med ugnstomater Puttanesca är en klassisk italiensk rätt, i det här receptet rostar man tomaterna istället för att göra en klassisk tomatsås vilket jag verkligen rekommenderar. Snabb vardagsfavorit! Ingredienser 250 g körsbärstomater 1 msk olivolja 120 g pasta, gärna spagetti ½ gul lök 1 vitlöksklyfta ½ färsk röd chilifrukt 3 sardeller 1 dl vitt vin 1 msk hackad persilja 1 msk kapris 10 svarta oliver salt och peppar 25 g riven parmesanost (ca ½ dl) Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Rosta tomaterna i ugn med hälften av oljan och lite salt ca 15 min. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin och sardellerna. Fräs allt hackat i resterande olja i en stekpanna tills löken mjuknat. Häll på vin och låt koka ihop till hälften. Vänd försiktigt ner persilja, kapris, oliver och tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Blanda med pastan och strö över parmesan. Receptet hittar du här. Smaklig spis!