Jag känner mig så himla inspirerad i köket igen. Precis när boken var klar var jag så slut att det mest bara blev samma samma ett tag, eller kanske framförallt allt det mest kändes som ett måste och mindre som något som ger energi och glädje. Men nu är ordningen återställd och jag längtar efter att laga middag de allra flesta dagar. Funderar och planerar och sparar bilder och tankar i Anteckningar. Jag hittade ett recept på en jordgubbskaka av Jerelle Guy som kändes härligt så jag provade göra om det till mer av en pudding, med tunga karamelltoner muscovadosocker och med tillskottet av kolalikt brynt smör. Det blev så gott, ni måste prova, hela familjen ummm:ade genom efterrätten. Över lag tycker jag hela konceptet brittisk pudding är bland det godaste som finns och tänkte dela fler recept här framöver. Den absolut godaste versionen finns i nya boken men det får vi ta en annan dag. Nu ska jag göra iordning barnen och få i dem frukost. Vi är hos mamma i Norrköping för att fira hennes 65-årsdag imorgon men idag väntar Söderköping i solen och barnen ska introduceras för Smultronstället där jag själv började varje sommarlov som barn. Muscovadopudding med jordgubbar 6 portioner Ingredienser: 200 g jordgubbar 250 g ljust muscovadosocker 225 g smör 1 tsk flingsalt 2,5 dl mjölk 260 g vetemjöl 2 tsk bakpulver Vaniljglass Värm ugnen till 175 C och smöra en ugnsform. Mosa jordgubbarna litegrann och strö över 100g muscovadosocker. Rör runt och låt stå medan du gör puddingen. Bryn smöret djupt karamellfärgat, skummigt och nötigt. Vispa ihop med resterande socker, salt och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner pö om pö i smörblandningen. Häll smeten i formen och skeda över jordgubbarna och alla safter. Baka i ugnen till en sticka kommer ur nästan torr. Servera varm med vaniljglass.