Godmorgon denna torsdagsmorgon, mår ni bra? Här skiner solen och vi har några dagar av riktig högsommarvärme framför oss.Jag började visst småjobba lite halvt oplanerat den här veckan samtidigt som barnen fortfarande är lediga och tja.. det blev minst sagt lite svårnavigerat och knöligt. Lika konstig känsla med stress och mötesschema som krockar plötsligt när man haft så många veckor av att fått vara fri från det. Är man arbetsskygg om man gärna hade haft ett par veckor till? Nåväl, jag tänkte titta in med ett litet recept åt er, nämligen världens godaste, knäckigaste och sega lilla vit choklad-cookie på brynt smör och havregryn. Jag bakade de här i veckan och de gick åt så snabbt att de definitivt kan sorteras in under kategorin saker som kommer bli återkommande här hemma. Här kommer receptet, och här kan du se en film på när jag bakar dem om du vill se steg för steg: Cookies med vit choklad och brynt smör18-20 st150 g smör, brynt och avsvalnat2 dl mörkt muscovadosocker1 ägg1 äggula2 dl havregryn3 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker1 tsk bakpulver1,5 tsk flingsalt150 g vit choklad, knappar eller hackadBlanda alla ingredienser och låt vila i kylen minst 1 timme men det går också bra att förbereda upp till ett dygn i förväg.Värm ugnen till 175C, vanlig över och undervärme.Rulla smeten till runda bollar och baka i ugnen i knappt 11 minuter. De ska se nästintill ofärdiga ut, de stelnar när de svalnar. Servera med lite flingsalt sprinklat över varje kaka.