Jag ska försöka skriva det här på ett ärligt sätt utan att ni tycker jag är smetig. Igår fick jag första exemplaret av boken. Den kom med posten tillsammans med en snäll hälsning från min förläggare men så snart jag förstod att det var den som låg i det vadderade kuvertet så var det som jag inte ville titta på den först. Jag vet att jag måste marknadsföra den så den inte blir en flopp jämfört med de andra böckerna som varit så lätta att prata om men jag skäms så mycket för mig själv nu för tiden och det har blivit nån slags spärr i att be folk förhandsboka den, fast jag vet att det är så viktigt. Så jag pillade lite på omslaget, filmade framsidan och baksidan men fick ta om det tre gånger för jag lät så gäll på rösten. La ut det på Instagram utan en länk till var den finns att boka och lämnade sen den på dagbädden, utan att öppna och titta inuti. Så fick den ligga där, i precis det burspråk där omslaget fotograferades i februari, i timmar för sig själv medan jag ordnade med ett läckande rör, spelade in podd, plåtade ett jobb, ringde Trafikverket, hämtade barn och gjorde rostisar. Tror jag faktiskt lyckades glömma den helt innan jag tog mig mod och öppnade. Tittade sida för sida och vågade känna efter hur jag känner för den. Matta sidor i tjock papper och grovt linne som löper över fram och baksida. En boktryckt titel och så baksidan: Hemmakockens essentiella recept för åtta vanliga tillstånd i livet. Och ja, här är den och jag är kär i den. Jag skäms inte för den. Jag är inte sämre än vad jag varit tidigare eller än någon annan. Så många runtomkring mig är så duktiga på sina jobb och vad de gör och jag kan så ofta tvivla på mig själv och de val jag gjort. Att jag lämnade mitt jobb som jag fortfarande kämpar med att sluta kalla för mitt riktiga jobb, för att följa min dröm och skriva kokböcker på ett satsigt sätt, att ordna livet och karriären kring att kunna göra det på heltid och inte bara när det finns en liten lucka att blogga ett recept innan det är dags att gå till kontoret. Min tredje bok på tre år. I vanlig ordning fotograferad av Frida Edlund. Det är inte den största pastaboken, den tänker jag att det finns andra bättre lämpade till att skriva. Men det är den bok med de recept jag allra mest vill att alla ska kunna laga, de jag tycker ska finnas i varje repertoar. Tillsammans med en praktisk handbok och förklaringar om hur man faktiskt gör för att det ska bli bra varje gång. Recept för hemgjord pastadeg, även glutenfri, såväl som enkel köpepasta från din rätt dåligt sorterade mataffär. Och eftersom jag är övertygad om att det finns en pastarätt för varje tillfälle är de indelade efter stunder vi på något allmänmänskligt plan alla återkommer till. Hjältar i vardagsstressen, för när man är kär, rätter att fira med, för deppiga dagar och stunder man behöver visa omtanke. För bakisdagar och såväl som peppstunder eller när man bara behöver drömma sig bort till en annan plats. Och jag gillar ju den tanken, det är därför jag skrivit den så. Och recepten är godare än nånsin för pasta är ju min darling. Nu vågar jag titta på alla sidor. Klämma och känna och säga stolt, här är min nya bok! En begränsad upplaga av signerade exemplar hittar du här, de går att beställa ett par dagar till sen stängs ordern och jag ska åka och signera dem. Så landar de på hallmattor runtom om en och en halv vecka ungefär. 🤍