Igår hade jag den stora äran att vara inbjuden till Mathias Dahlgren och Hans Naess nya podcast Eattech för att prata om min bok och varför jag velat göra den, mattrender, varför kvinnor i ungefär min ålder äter som de gör och vad nästa strömning kanske är. Det var så oerhört trevligt, både Mathias och Hans är djupgående, nördigt intresserade, vill komma till kärnan av våra förhållanden till mat, se det ur ett större perspektiv. Och även om det var helt sinnessjukt att sitta i en liten studio och prata om mitt med just Mathias och Hans så kändes det samtidigt helt naturligt att sitta där och prata om mat ur de här perspektiven, för det måste jag säga, är det någonting jag lärt mig av min och Elsas podcast är det verkligen att vara uppmärksam på just större strömningar. Att se kopplingar mellan vad som sker på en front med vad som därför händer på en helt annan. Jag tror det kan vara kärnan av exakt vad jag egentligen är mest intresserad av, tröskeleffekter, varför jag tycker politik är så oerhört spännande (vi måste prata om riksrättsprocessen - jag vet bara inte vart jag ska börja). Det känns som det är kopplingarna, det uppmärksamma och det funderande som är det som ni som lyssnar på Billgren Wood också uppskattar mest med podcasten? Eller har jag fel? För ett par månader sedan när jag ännu inte förstod hur mycket jag skulle ha att göra den här hösten, hade jag en idé om att gå den här kursen i Insiktsdriven strategi, en kurs som ämnar till ”en djupare förståelse för vad som ligger bakom och driver människors attityder och beteenden” - har ni hört något så intressant? Jag önskar jag hade haft tiden, men tills det att jag har det får jag fundera i de banorna själv, titta, lyfta och undersöka tillsammans med Elsa och ibland, de dagar då min lyckliga stjärna lyser, också sitta i en studio på söder med en briljant agronom och en av världens, ja världens, absolut främsta kockar och prata om mat och ätande. Jag hojtar när avsnittet är ute, hoppas ni ska tycka om det då.