Idag ska vi ha sista plåtningsdagen för Darling Pasta. En av de viktigaste plåtningsdagarna för idag ska vi inte bara vara ensamma utan Louise och Tessan ska också vara med på bilderna, det ska bli en bullrig middag precis som man älskar dem. Jag ska laga Vongole, hummerpasta, en kantarell och gremolatavariant, en dubbel saffranspapardelle i en smörig sås som jag ska knåda själv och så ska vi plåta om en rätt som jag i efterhand känner att jag inte är helt nöjd med hur bilderna blev. Min absoluta erfarenhet av att skriva bok är att när man tror man är klar är det minst lika mycket jobb kvar, och det är bara med boken, inte med marknadsföringen av den. De steg vi tagit hittills är att jag skrivit texten och recepten, förläggaren har kommenterat, läst och godkänt, redaktören och jag har jobbat igenom varje litet ord, kommatecken och punkt, vi har plåtat allt utom dagens bilder och nu är materialet hos formgivarna och illustratören. Tillsammans med formgivarna har vi jobbat igenom hur boken ska se ut, valt omslagsbild, typsnitt, färger, material och form. Nu ska formgivarna jobba in texten vilket kommer göra att jag kommer behöva korta eller förlänga den där den inte passar formatet, göra bildval och sen ska jag göra retuschkommentarer åt fotografen innan de ska vara helt klara och rätt ställda. Jag borde gå och sätta basen till såserna redan nu, städa upp i lägenheten, förbereda första dukningen men istället sitter jag här och skriver med er, dricker en iskaffe och har vattnat blommorna på balkongen med Selma. Benen känns som bly, idag är en sån dag när jag bara måste hitta det där extra rummet av energi som finns därinne nånstans. Det ska bli över 30 grader och jag tror jag kommer behöva spela hög musik exakt hela dagen, komma in i flowet och ge boken all den sista kärlek som den förtjänar nu. Ok, onwards and upwards nu kör vi. Puss