Godmorgon! För mig är idag inte en vanlig tisdag i sena maj, utan det är en stor och väldigt nervös dag, för det är den första dagen jag får säga, hej världen - får jag presentera min nya bok, Darling pasta - hemmakockens essentiella recept för 8 tillstånd i livet. Det är en kokbok också är och en handbok och i grund och botten bygger på tanken att det finns en liten handfull perfekta rätter för tillstånd som är allmängiltiga, sådana stunder i livet som de flesta av oss hamnar i och återkommer till genom livet. Och eftersom pasta är det godaste vi har, verkligen verkligen det bästa som finns så är det min övertygelse att det är just en pastarätt som finns för varje sån stund. Så Darling Pasta är kokbok med en liten handfull perfekta recept för dagar då du är kär, stressad eller bakrusig, dagar då du är vardagstrött, peppad, behöver drömma dig bort, är deppigt blå eller vill visa omtanke. 35 alldeles alldeles utmärkta recept som ifall du har dessa i din repertoar, så är du mer än utrustad för att hjula dig genom livet med rätterna att ackompanjera dig till det. Det är mina recept men allra helst vill jag att det ska vara dina recept. Till det finns också en liten handbok som tydligt och enkelt svarar på alla de där frågorna som om du har svaret, faktiskt gör dig till en bättre hemmakock - såsom hur mycket salt ska det vara i pastavattnet (hint det är inte att det ska vara salt som havet), hur mycket vatten ska man egentligen koka i, vad är grejen med al dente, vilken pastasort passar när, räfflad eller inte och vad är egentligen skillnaden mellan pastadeg med ägg och utan till exempel. Det är recept som görs på köpepasta från din närmsta mataffär och är klara så snart pastan kokat klart hela vägen till långkok och handgjorda riktiga firar-rätter. Från kungskrabba med karameliserad citron, brynt smör och misopasta med shiitakesvamp, vårpasta på grädde, färska ärtor och mynta, änglahårspasta med buljongiga bönor, karamelliserad citron och gremolata, smör och balsamicorostad tomatsås, karamelliserad aubergineragu och den enklaste godaste tonfiskpastan i mannaminne. Herregud vad nervöst det är att berätta om sånna här saker, det känns som att blotta sig själv fullständigt men ja, det här är den, genuint och verkligen boken jag själv vill ha hemma med den godaste maten jag kan tänka mig. Den är jag, nedpräntad på vackra sidor och inslagen i vackert linne. Som alltid är det älskade Frida Edlund som har fotograferat och även om jag tror att ni kommer känna igen er är den verkligen något nytt och annat än mina tidigare böcker, den är en utveckling, luftig, optimistisk, lugn, glad och god. Det finns få saker som är viktigare i en boks liv än mottagandet precis i början, det sätter liksom hela banan för om bok-branschen tror på den eller inte så om ni vill förhandsbeställa Darling Pasta, signerad i begränsad upplaga så hittar du den här. Då landar den på din hallmatta i oktober, en blivande vän i köket som faktiskt kommer göra dig till mättare, gladare person och större stjärna i köket. Om ni bara visste hur mycket jag hoppas att ni ska tycka om den.🤍 x