Sofia Wood
Välkommen till den här bloggen! Jag är författaren bakom kokböckerna ”Vinter hos Wood” och ”Chez Wood” men också den före detta marknadschefen som lämnade allt och nu försöker få ihop ett nytt slags liv som författare, bloggare och poddare med familj och tre barn. Här inne har vi engagerade samtal om jakten på lycka, om enkla saker gjorda med omtanke, om mat, inredning och konst, liv och politik. Vi är också jämlika, vänskapliga och vänliga.
Annons
Reklam för min bok

Min nya bok: Darling Pasta

Godmorgon! För mig är idag inte en vanlig tisdag i sena maj, utan det är en stor och väldigt nervös dag, för det är den första dagen jag får säga, hej världen – får jag presentera min nya bok, Darling pasta – hemmakockens essentiella recept för 8 tillstånd i livet.

Det är en kokbok också är och en handbok och i grund och botten bygger på tanken att det finns en liten handfull perfekta rätter för tillstånd som är allmängiltiga, sådana stunder i livet som de flesta av oss hamnar i och återkommer till genom livet. Och eftersom pasta är det godaste vi har, verkligen verkligen det bästa som finns så är det min övertygelse att det är just en pastarätt som finns för varje sån stund.

Darling Pasta är kokbok med en liten handfull perfekta recept för dagar då du är kär, stressad eller bakrusig, dagar då du är vardagstrött, peppad, behöver drömma dig bort, är deppigt blå eller vill visa omtanke. 35 alldeles alldeles utmärkta recept som ifall du har dessa i din repertoar, så är du mer än utrustad för att hjula dig genom livet med rätterna att ackompanjera dig till det. Det är mina recept men allra helst vill jag att det ska vara dina recept.

Till det finns också en liten handbok som tydligt och enkelt svarar på alla de där frågorna som om du har svaret, faktiskt gör dig till en bättre hemmakock – såsom hur mycket salt ska det vara i pastavattnet (hint det är inte att det ska vara salt som havet), hur mycket vatten ska man egentligen koka i, vad är grejen med al dente, vilken pastasort passar när, räfflad eller inte och vad är egentligen skillnaden mellan pastadeg med ägg och utan till exempel.

Det är recept som görs på köpepasta från din närmsta mataffär och är klara så snart pastan kokat klart hela vägen till långkok och handgjorda riktiga firar-rätter. Från kungskrabba med karameliserad citron, brynt smör och misopasta med shiitakesvamp, vårpasta på grädde, färska ärtor och mynta, änglahårspasta med buljongiga bönor, karamelliserad citron och gremolata, smör och balsamicorostad tomatsås, karamelliserad aubergineragu och den enklaste godaste tonfiskpastan i mannaminne.


Herregud vad nervöst det är att berätta om sånna här saker, det känns som att blotta sig själv fullständigt men ja, det här är den, genuint och verkligen boken jag själv vill ha hemma med den godaste maten jag kan tänka mig. Den är jag, nedpräntad på vackra sidor och inslagen i vackert linne.

Som alltid är det älskade Frida Edlund som har fotograferat och även om jag tror att ni kommer känna igen er är den verkligen något nytt och annat än mina tidigare böcker, den är en utveckling, luftig, optimistisk, lugn, glad och god.


Det finns få saker som är viktigare i en boks liv än mottagandet precis i början, det sätter liksom hela banan för om bok-branschen tror på den eller inte  så om ni vill förhandsbeställa Darling Pasta, signerad i begränsad upplaga så hittar du den här. Då landar den på din hallmatta i oktober, en blivande vän i köket som faktiskt kommer göra dig till mättare, gladare person och större stjärna i köket.

Om ni bara visste hur mycket jag hoppas att ni ska tycka om den.🤍 x

 

36 kommentarer till “Min nya bok: Darling Pasta”

  1. vita_margarita skriver: 25 maj 2021 kl 07:10

    Perfekt, perfekt, perfekt!! Ser så fram emot detta. Pasta är middagens räddare i nöden eller dess drottning och din bok speglar det. Beställer direkt!!


  2. Ak skriver: 25 maj 2021 kl 07:21

    Å så fint, wow! Alla rätter du beskriver låter GULD! Pasta ÄR det godaste vi har! Kom att tänka på min morfar (skulle fyllt 100 i år) som ansåg att pasta inte var mat. När mormor lagade pasta då vi var på besök fick han alltid potatis till 😂😂


  3. Kajsa skriver: 25 maj 2021 kl 07:27

    Jag är mer av en receptgooglare i vanliga fall och köper aldrig kokböcker. Men jag älskar pasta och tycker mycket om ditt sätt att skriva, så jag beställde direkt! 😊 Din bok låter fantastisk!


  4. Weronica - Bara vackra ting skriver: 25 maj 2021 kl 07:32

    Så roligt, Sofia! Din pasta med svartkål var en ingång för mig i din matlagning. Ser fram emot denna bok. Det blev en beställning 🤍


  5. Amanda skriver: 25 maj 2021 kl 07:41

    Åh vilken bra kokboksidé! Har dina två tidigare kokböcker (älskar dem) och kommer självklart köpa den här också! 🙂


  6. Nastasja skriver: 25 maj 2021 kl 08:04

    Jaaaaaaa! Är sämst på att få till pasta och tycker det är så vackert och gott hos andra. Köper dirr när den kommer! Grattis till dig och så grymt jobbat!


  7. Lovisa skriver: 25 maj 2021 kl 08:12

    Nu är den beställd! Ser så mycket fram emot att få laga pasta efter recepten i boken! Men hur ska jag kunna vänta hela sommaren? Det ser så gott ut på bilderna att jag vill ha nu, på en gång!
    Grattis till kokboken, Sofia!


  8. Amanda skriver: 25 maj 2021 kl 08:14

    åh vad härligt!!! ÄLSKAR temat!!


  9. Lisa skriver: 25 maj 2021 kl 08:48

    Beställd! Vilken underbar idé! Längtar efter boken.


  10. Åsa skriver: 25 maj 2021 kl 08:54

    Beställt !!! Vilken härlig kokbok du har gjort , ska bli så spännande att få laga mat från den !!
    Grattis till dig !!
    //Åsa


  11. Helena skriver: 25 maj 2021 kl 09:06

    Grattis! 😙🍝❤️


  12. Helena skriver: 25 maj 2021 kl 09:38

    Lysande idé <3 lycka till!


  13. Matilda skriver: 25 maj 2021 kl 10:18

    Waaah så kul! En anledning till att längta till hösten och som lyser upp i höstmörkret. Har precis klickat hem ett ex. <3<3<3


  14. Johanna skriver: 25 maj 2021 kl 10:41

    Stort grattis till boken. Beställd! 🙂


  15. WB skriver: 25 maj 2021 kl 10:56

    Längtar orimligt mycket till hösten nu (även om en vill ha sommar först såklart)! Har förhandsbeställt nu, yay!


  16. Åsa skriver: 25 maj 2021 kl 11:07

    Den absolut nedersta bilden var den som sålde in den tillslut. My god vad det ser gott ut!


  17. Elvira skriver: 25 maj 2021 kl 11:10

    Pasta ❤️
    Tack Sofia W🙌


  18. Sandra skriver: 25 maj 2021 kl 11:19

    Härligt! Älskar också att det inte är handknådad och pastamaskinskavlad pasta det handlar om utan helt vanlig köpepasta. Beställer direkt!


  19. Elisabeth skriver: 25 maj 2021 kl 11:47

    Grattis till nya kokboken🌟Min höst är räddad💖


  20. Tess skriver: 25 maj 2021 kl 13:21

    Det ser underbart ut . Väntar med glädje och kärlek på boken. Och alla härliga recept . Och lagom till höstmörkret . Då pasta lagning är så mysigt. Haven fin sommar Sofia….👍😊💕🤗😋


  21. Lotte skriver: 25 maj 2021 kl 13:50

    Stort grattis! Nom!


  22. Ann skriver: 25 maj 2021 kl 13:57

    Grattis till garanterat ännu en fantastisk bok.🎉
    Ser otroligt gott ut 😋
    Har gjort en beställning o har nu något att invänta hösten tillsammans med 🥰


  23. Kristin Lagerqvist skriver: 25 maj 2021 kl 15:15

    Hurra och Grattis! Ser fantastiskt ut – är så pepp på denna bok! Du ä grym!
    Boken kommer passa min familj som hand i handsken!


  24. Ivana skriver: 25 maj 2021 kl 16:09

    Grattis! Bra jobbat 👍! Ser fram emot kokboken! Alltid kul med spännande pastarätter! 😊


  25. Natasja skriver: 25 maj 2021 kl 19:57

    Omg!! Måste beställa, äger inga andra kokböcker än dina men de är de bästa, ser så fram emot detta 💕


  26. Linis skriver: 25 maj 2021 kl 20:17

    Underbart! Grattis! Jag har en inredningsfråga som jag skulle vilja bolla lite med läsare och dig Sofia om det går för sig. Provar 🙂 vi bor idag i en lägenhet från 1800-talet som vi älskar och som vi inrett i lite lantlig sekelskiftesstil. Den är så mysig. Nu ska vi dock flytta till ett större hus som är ett trähus från 1980. Det är något annat det! Vet inte alls hur jag ska tänka kring inredning av ett sånt hus? Området är sjönära och lite utanför stan. Trädgård ska vi planera och bygga upp från grunden. Och huset, ja? Några tankar, vad som helst är välkommet.


  27. Åsa skriver: 25 maj 2021 kl 21:50

    Hurra & grattis! Vilken perfekt bok, älskar pasta!


  28. Cissi skriver: 25 maj 2021 kl 22:31

    Vad kul, har beställt 🙂 !


  29. nicolina skriver: 25 maj 2021 kl 23:22

    såklart beställt! 🍝🥳💌 så taggad! dina kokböcker är mina favoriter 💕


  30. julia skriver: 25 maj 2021 kl 23:31

    Har beställt din bok o ser så fram emot att få den <3
    Här kommer ett annat starkt men orelaterat tips: https://www.svtplay.se/video/31259998/ingela-lind-konst-pa-liv-och-dod om kvinnor och konst och betraktaren


  31. Wilma skriver: 26 maj 2021 kl 07:47

    Åh vad roligt! Beställde direkt. Ser fram emot all god pasta jag ska få äta i höst!


  32. Malin skriver: 26 maj 2021 kl 13:19

    Hej Sofia!
    Nyfiken på om du kommer att dela din syn på hur Waldorfskolor blir skildrade i dokumentären på SVT? Har för mig att du skrev att du skulle ”recensera” den utifrån att du själv har gått i sådan skola. Går dina barn i sådan skola nu?


    1. Sofia Wood skriver: 26 maj 2021 kl 14:39

      Hej hej! Nja recensera är kanske att ta i men när jag sett alla tre delar tror jag att jag skriver mina tankar om den om det känns som jag har något vettigt att bidra! Nej, mina barn går inte i Waldorfskola.


  33. Marie skriver: 26 maj 2021 kl 17:51

    PERFEKT. Bestilte umiddelbart. Elsker pasta. Vil lære alt. Takk!!


  34. Ann skriver: 27 maj 2021 kl 14:17

    Nu är din bok beställd 🙂 ska bli såå spännande att få hem den..


  35. Maria skriver: 27 maj 2021 kl 20:19

    Jag beställde tre! En till mig och två till julklappar. Blir toppen!


Dela på:
Laddar