En outfit Häromdagen hade vi ett drygt dygn hemma i Norrköping. Laddade om, tvättade massa sängkläder och åt middag med våra grannar Carro och Carola och deras dotter Greta som är en av Rubys bästa vänner. Jag passade på att tvätta och blåsa håret, sminka eyeliner ha på mig nya jeans. Kände ändå peppen inför att stan-livet ska komma tillbaka sen och framförallt inför i slutet på augusti när ska jag åka till Köpenhamn med typ 17 tjejer och bara bära klack prick hela tiden. Frågan är om inte precis den här outfiten packas med då? Älskar fyrkantig urringning, gymnasiet all over again <3Ett recept Förra veckan hade vi Anders och Marika och deras tre kids på landet en dag. Rolig historia är att Anders och Marika var våra grannar på Handelsvägen i Enskede och bodde i samma hus som min bästis Ellen. Då kände vi inte varandra men sen flyttade de till Norrköping ett år innan oss och en dag precis när vi hade flyttat råkade vi springa in i varandra på skolgården. Liten värld, nu är vi vänner i alla fall. Nåväl. När de var över på lunch lagade jag ett recept som från början kommer från The River Café men som jag sett hos Claire Thomson. Mozzarella marinerad i crème fraiche och örter. Otroligt god rätt som en del av många smårätter. Tanken är att man kan använda ganska enkel mozzarella, eftersom den marineras i syran av crème fraichen blir den silkig, krämig och lite funky mjölkig och precis sådär som riktigt tjusig handgjord färsk mozzarella är. Förbered den på morgonen och låt stå i kylen till servering bara, otroligt gott till färska haricot verts och spritärtor till exempel. Mozzarella marinerad i crème fraiche3 mozzarella à 125 g3 dl crème fraiche Lite blandade örterZesten av en citronOlivoljaSalt och peppar Skiva upp mozzarellan i skivor och lägg ut över ett stort fat. Strö över hackade örter, jag använde, timjan, blommande oregano och rosmarin som jag hade i trädgården. Riv över zesten av en citron och toppa med salt, peppar och lite olivolja. Skeda över crème fraiche och täck, låt marinera minst 2 timmar men gärna lite mer. Servera toppad med ytterligare lite olja, salt, peppar och örter. En kokbok Jag har tidigare skrivit om min favoritkokbok Living and Eating av arkitekten John Pawson och matskribenten Annie Bell. Den är från 2001 och relativt svår att få tag på idag om man inte vill betala en arm och ett ben. Förra året släppte i alla fall John Pawson och hans fru Cathrine, Home Farm Cooking, som är en receptsamling av personliga familjerecept från deras hem Home Farm. Hela boken är fotograferad på Home Farm och eftersom det finns ett självklart intresse kring hem och arkitektur också är även det en stor del av boken, tillsammans med funderingar kring hur måltider kan te sig som en del av hemmet. Boken är uppdelad i årstiderna och maten säsongsbunden, enkel och elegant. Rekommenderar den varmt.