Låt oss prata jeans, piercings och fröknäcke - den heliga treenigheten av allt man behöver, som det klassiska gamla uttrycket lyder. Jag har blivit något av en jeansälskare genom åren och de här mellanblå, croppade med över-navelnhög midja är perfekta. Inte massa stretch utan stadig fast denim som inte är för fjösig. Kan visserligen tycka stretch är skönt det med men inte på den här typen av modell. Dessa är det - tänk till sandaler i sommar och liten kortärmad blus! Första gången jag piercade mig utöver mina vanliga hål i örönsnibben (som min mormor gjorde bakom min mammas rygg genom att ta mig till frisören och få var öronen skjutna med sån hemsk pistol en gång när hon var barnvakt..) var 2019, då i helix och tragus och sedan dess har jag lagt till två upper lobe på vänster öra. Men min tragus var jag tvungen att ta ut några dagar i samband med en sjukhusvistelse och sedan var den nästan omöjlig att få in igen och eftersom det också visade sig att det var svårt med mina AirPods och plattan bakom staven så lät jag den helt enkelt läka igen. Men igår var det dags igen för nya hål!Jag går alltid till Ennui, Sophie som har det är världens gulligaste och snällaste person, det är noll procent läskigt och Anton som piercar där är så seriös, kunnig och tar allt på allvar så det blir perfekt, både tekniskt och estetiskt. Jag vet inte om det är tryggheten som påverkar eller att det görs rätt med nål men det gör inte ens så värst ont där, ljusår från den där gången när jag svimmade med mormor. Plus de piercar med riktiga guldsmycken direkt på Ennui så man slipper fula läkesmycken.Jag hade egentligen bara tänkt göra en till hög upper lobe, som ni ser att vi passar ut på första bilden men det slutade med två, det blev en forward helix också och vi flyttade om smyckena. Hur fin är inte den droppformade lilla diamanten? Är sån sucker för ovanliga slipningar. Sist men inte minst! Köpa bra fröknäcke är antingen svårt för de som finns i matbutiken är mer bara som vanligt knäcke med frön på eller så är det orimligt dyrt på bageri, 80kr för fyra bitar? Snälla, jag har ju lagt alla mina pengar på piercings!Nåväl, tur att jag gjort det här receptet som blir perfekt knaprigt, salt och lite segt varje gång - utan att smula sönder i massa småbitar. Ät med smör, stark ost och rädisor för maximalt njut.Fröknäcke med miso och sesamolja2 dl majsmjöl1 dl linfrö1,5 dl pumpafrö1 dl torkade tranbär1 dl sesamfrö1 msk sesamolja1 msk vit misoEn generös nypa salt2 dl kokande vattenTopping: FlingsaltVärm ugnen till 130 C, vanlig över- undervärme.Rör samman alla ingredienser. Lägg ett bakplåtspapper på en upp och nervänd ugnsplåt och klicka ut smeten. Lägg up ett till bakplåtspapper och tryck och kavla ut smeten till storleken av ugnsplåten. Dra av det översta pappret och strö över lite flingsalt.Baka i 90 min till knäcket är gyllene och krispigt. Bryt i stora bitar och njut!Receptet går att variera i all oändlighet, jag tycker om att använda vallmofrö i och på också, ibland utesluta tranbären (som ändå är otippat goda måste jag säga!) osv.