Förra veckan bjöd Siemens in mig och ett härligt gäng till vackra Ett Hem för lunch och baristakurs. Vi ska nämligen få låna deras nya kaffemaskin EQ.9 Plus och då ville de se till att vi ska veta exakt vad vi sysslar med. Så himla trevligt och fint ordnat - och framförallt lärorikt! Till exempel fick vi lära oss hur man med maskinen kan finjustera allt från bryggtemperatur, styrka till kaffe och mjölk-ratio för att sedan spara det hela som personliga inställningar för att på ett enkelt sätt få sin kopp exakt som man själv vill ha den. Perfekt hemma hos oss där Andreas bara dricker jättestarkt svart kaffe medan jag gillar varm skummig havremjölk i mitt. Nu när jag testat runt bland de olika kaffesorterna har jag till exempel upptäckt att min personliga favorit en havrecappucino som man brygger vid 96°C med inställningen DoubleShot extra+ (trött småbarnsmamma nån?). Maskinen kan göra två koppar samtidigt och med en app kan man till och med brygga en kopp från sängen om man så vill hehe. Vi började med provsmakning av Drop Coffees specialbönor - just den här var från Etiopien och hade noter av vitt te och blommor! Kaffet växer vilt och är ganska mycket dyrare än vanligt kaffe men med tanke på hur många händer som är inblandade innan en kopp står framför en såhär, är det nog inte mer än rätt att vi lär oss att vi behöver betala för oss om kaffeproduktion ska vara någonting bönderna faktiskt kan leva på. Vi åt en otrolig lunch, som vanligt på Ett hem, potatissoppa med ramslök, citron och stenbitsrom.. och gös, ärtor och bakad kålrabbi som serverades med lagerbladhollandaise. Ja ni hör ju. Här visar duktiga Rikke från Drop Coffe hur man enkelt kan ställa in sina egna smakpreferenser för varje kopp. Jag trodde till exempel spontant inte att jag skulle gilla en inställning med allt för starkt kaffe men fick lära mig från Rikke att ljusrostade bönor kräver att man ökar på styrkan och efter att ha experimenterat en del här hemma har jag upptäckt att min favoritinställning för min cappuccino på morgonen är DoubleShot extra+, den näst starkaste inställningen! Jag ska experimentera med mörkrostade bönor sen också så vi får se hur jag anpassar det då. Ja, nu bor den här maskinen hemma hos mig i ett par månader och jag rattar hemmakafé med total inlevelse! Så himla trevligt, tack Siemens! För mer info: läs här