Igår bjöd jag in mina vänner Louise, Frida, Katarina och Tessan till en riktigt härlig eftermiddag i vår trädgård med tårta och bubbel. Ett samarbete sponsrat av Arvid Nordquist Vinhandel och KWV Cuvée Rosé. KWV Cuvée Rosé, är ett mousserande vin som är halvtorrt och fruktigt med toner av jordgubbar och passar jättebra till en chokladtårta som inte är speciellt mastigt. Den tårta jag valde att bjuda på är lätt men väldigt saftig, med söta bär som hallon och jordgubbar. Rekommenderar verkligen! Frostingen är gjord på färskost så det finns en viss syra bland det söta där också. Receptet på tårtan är världens bästa och förvånansvärt enkelt - tänk att jag för två år sedan gjorde exakt dessa till Louise bröllop men då för 89 personer! Sommartårta Ingredienser (16–20 BITAR) Bottnar, 4 st: 8 dl vetemjöl 8 dl strösocker 3 dl kakao 2 tsk äkta vaniljpulver 2 tsk flingsalt 2 tsk bakpulver 4 tsk bikarbonat 4 ägg 4 1⁄2 dl kallt kaffe 5 dl gräddfil 2 dl solrosolja smör + potatismjöl till formarna Frosting 75 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 1⁄2 tsk äkta vaniljpulver 1 dl jordgubbssylt 150 g kylskåpskall färskost Dekoration välj efter säsong, hallon, jordgubbar, körsbär, granatäpple, färska eller torkade blommor, macarons. Värm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla fyra springformar, två som är 20 cm i diameter och två som är 15 cm i diameter. Blanda alla torra ingredienser till bottnarna i en stor bunke. Rör ned äggen ett i taget. Rör därefter ned kaffe, gräddfil och olja. Fördela smeten i de fyra formarna och baka bottnarna två åt gången, en stor och en liten form tillsammans, i 25–30 minuter. Pröva med en sticka, den ska vara nästan helt torr när bottnarna är färdiga och den lilla formen blir klar ungefär 8 minuter innan den stora. Låt svalna något innan du stjälper upp bottnarna på ett galler. Låt svalna helt. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver med elvisp till en fluffig vit smet. Vispa sedan ned jordgubbssylten. Tillsätt färskosten och vispa tills frostingen är precis blandad. Låt stå i kylen ca 15 minuter så att frostingen är fast men smidig. Montera tårtan genom att placera en av de stora bottnarna på ett fat. Täck ovansidan med frosting. Placera den andra stora botten ovanpå och bred frosting på ovansidan. Placera sedan en av de mindre bottnarna centrerad ovanpå och täck ovansidan med frosting. Upprepa med den sista botten. Är bottnarna väldigt ojämna kan du med fördel skära till dem lite innan du sätter ihop tårtan. Stick ner tre grillpinnar genom tårtan för att stabilisera den under de sista momenten. Bred försiktigt frosting runt sidorna, så att tårtan är helt täckt. Jämna till ytan med en spatel. Ta ur grillpin- narna och dekorera tårtan med bär och blommor efter säsong.