Köket kallas som bekant hemmets hjärta, och så är det onekligen. Men köket hos oss är också mitt kontor eftersom jag spenderar den största delen av mina dagar med att laga mat, testa olika recept jag skrivit och allmänt försöka bli inspirerad att komma på nya saker till olika projekt. Är jag hemma är det antagligen här du hittar mig, antingen vid spisen, eller där jag sitter exakt nu när jag skriver det här till er, i kökssoffan knapprandes på datorn, just idag med kronärtskockor barigoule, sakta puttrandes på spisen. När vi flyttade hit var köket faktiskt den plats som behövde mest kärlek här hemma för bli både funktionellt och trevligt. Tidigare i år började jag jobba med svenska Cylinda som gör vitvaror för hela hemmet, och nu har den nya spishällen och ugnen kommit och hunnit installeras. Och som jag njuter att jobba här inne nu. Det är milsvidd i skillnad mot de slöa gamla apparaterna - nu har jag en snabb och responsiv häll med flexibla zoner, som är kraftfull och säker för att inte tala om den nya ugnen som är stor och mångsidig och klarar allt från att göra perfekt pizza till att tina fryst bröd men samtidigt är utrustad med en ugnslucka med fyra glas så ingen bränner en liten hand mot den. En precis lagom kombination av att vara proffsigt och användarvänligt, utan att vara onödigt komplicerat eller känsligt, för det är trots allt också en vanlig trebarnsfamilj som ska bo här och som ska få det att funka i vardagen, år ut och år in. Jag tycker glädjen i att laga mat på de här produkterna är påtaglig, och så tror jag det är för de flesta, oavsett om det är ens jobb eller inte. Så tack till Cylinda vars produkter är gjorda just för att underlätta i vardagen, med vitvaror är användarvänliga, energismarta och anpassade för svenska förhållanden, och för vår del, har de gjort köket både trevligare och bättre, och just nu - fyllt av doften av kronärtskockor precis som i Provence.