Det här kan låta underligt från en matbloggare, som dessutom gjort många frukostrecept åt andra, men jag tycker det är svårt att få till det här med frukost. Skomakarens barn eller vad är det man säger men allt för ofta får jag inte riktigt ihop det i vardagen. Samtidigt behöver jag mer än bara två koppar kaffe och jag både ser och känner att kroppen inte riktigt mår bra av det Under våren började jag dock försöka ta tag i hela mitt mående, inte bara genom frukost men även genom att generellt att ta hand om mig själv mer och må bättre på alla plan. Träna lite mer i vardagen, bli starkare, framförallt i ryggen och få en rutin i det, lägga undan telefonen oftare, vara noga med huden och ja, även äta frukost oftare. Försöka hitta en långsiktig helhet i sådant som jag mår bra av helt enkelt och att se både mående och utseende ur ett holistiskt perspektiv. I början på året började jag ett längre samarbete med Jabushe som jag skrivit om tidigare, jag tycker verkligen om den aktiva hudvården och har nu även sedan mitt "må bra-projekt" drog igång använt Jabushe Collagen pulver i den här frukost-smoothien. Det är ett kosttillskott med vitaminer och mineraler samt marint kollagen från fisk som i studier har visat sig öka fuktigheten i huden. Det smakar lätt av citron och lime men har inte socker eller sötningsmedel och egentligen kan man lika gärna bara blanda det i vatten om man hellre vill det. Men här kommer i alla fall mitt nya frukost-recept, hoppas ni ska tycka om det! Collagen frukostsmoothie 1 stort glas 1 1/2 dl frysta bär, gärna blåbär 1 banan 2 msk havregryn 1 msk valfritt nöt eller frösmör 1 nektarin 1 sachet Jabushe Collagen Vegetabilisk eller vanlig mjölk att späda med, ca 2 dl Häll frysta bär, banan, nötsmör, nektarin och en sachet med collagenpulver i en mixer och mixa på hög hastighet, späd med mjölk av vallfri sort till önskad konsistens. Collagenpulvret gör smoothien tjock och krämig.