Vi har för första gången någonsin provat en matkasse-tjänst, nämligen Simple Feast. Utmärkt tajming på vårt samarbete för oss då Vabruari började med just det - VAB och det kändes som en ganska bra idé att göra vardagen lite enklare med tre måltider som vi inte själva behövde tänka på att gå och handla eller kånka hem. Man väljer om man vill ha vegetariska eller veganska måltider och sedan om kassen Family Feast som är mer barnvänlig, eller Green Fast som är lite mer äventyrlig är den som passar en bäst. Jag beställde den vegetariska Family Feast kassen eftersom det var viktigt att barnen skulle vilja äta maten också, vilket inte alltid är det lättaste när det är växtbaserat ska jag ärligt erkänna. Mitt första intryck? Oj fräscht! Och ambitiöst. I söndags leverades en stor låda (mer om den specifikt i slutet på inlägget) fylld med individuellt paketerade delar av tre olika måltider, allt ekologiskt, förberett av kockar i samrådan med dietister, så pass långt att ingen måltid skulle ta längre än 10 minuter att färdigställa. Alla förpackningar är gjorda av nedbrytningsbara växtfibrer och maten hölls kyld av stora tetrapack med fryst filtrerat vatten som vi sen också drack upp. I vår låda fanns grönsakslasagne med bakad palsternacka, en stroganoff på rökt tempeh och en rödbetsshawarma som skulle serveras med pitabröd. Med maten följer enkla instruktioner, så pass enkla att Ruby som är nyss fyllda åtta år faktiskt kunde läsa upp dem, välja vilken rätt hon var sugen på och sedan förklara hur vi skulle göra när vi skulle förbereda den tillsammans. Förövrigt ett av mina bästa tips för att få små matkonservativa barn att prova nya saker, låta dem vara med och laga maten. Stoltheten när man peppar och berömmer verkar fungera magiskt på aptiten. Ruby bestämde att vi skulle laga stroganoffen som var gjord med smörbönor och lättrökt tempeh gjord på lupin som har ett schysst tuggmotstånd. Till det skulle vi värma fullkornsris och göra en krispig sallad med fänkål och dadlar. Roligt med bilderna här när hon doftar på stroganoffen, man ser hur misstänksam hon initialt var till det här med tempeh. Men det doftade gott och "rätt" och ungefär här vände väl skepticismen. Stroganoffen var bara att värma och riset gav vi en snabb vända i kokande vatten innan vi hällde av det. Salladen var ännu roligare att göra, där tärnade vi dadlar - men inte sånna tärningar med prickar på var Ruby noggrann att påpeka för mig, som vi sedan vände ned med resten av ingredienserna till salladen. Sådär! Det tog faktiskt bara 10 minuter, det trodde jag inte det skulle göra. Och vid det här laget var det inte bara Ruby och jag som kände oss hungriga. Selma som till skillnad från Ruby är otroligt matglad försökte klättra upp i sin stol själv enträget tjatandes om "maaaa maaaa". Så himla fint att se Ruby så stolt över att servera maten. Och vet ni, det var så gott! Till och med Rökt tempeh gick ned helt utan knussel, jag tror knappt de förstod att de åt något helt nytt? Och så var det det där med lådan om ni minns? Jo den uppskattades väldigt mycket den med och fungerar för tillfället som koja..! Summa summarum, Simple Feast känns som ett hållbart, långsiktigt alternativ som gör det enklare för fler att äta bra mat i vardagen, en tjänst som gör det lite lättare att äta växtbaserat och som är både gott och mättande, för hela familjen. Om du också vill testa så får du nu med min kod, SOFIA25, 25% rabatt på 4 kassar fram till 28/2.