Att det är påsk nästa vecka, kan ni ens tro att det är sant? Den här våren har jag helt tappat tidsuppfattningen. Vi kommer fira en väldigt enkel men fin påsk, bara vi i lilla familjen, kanske att vi träffar Andreas tvillingbror och hans familj också. Fast även om vi inte är hela släkten vill jag ändå att det ska vara speciellt och framförallt gott, extra mycket just nu. Jag tror vi är många som kommer fira sådana påskar, eller hur? Man skalar ner, behåller det som känns viktigast, kanske introducera några nya saker. Tar över en stafettpinne och för en annan vidare. Jag tänkte att jag skulle dela några av de saker kommer hitta till vårt bord i år, bland annat mitt egna recept på pepparrotssill med citron, crème fraiche och dill. Den kan vem som helst göra, man använder 5-minuterssill från Abba så det går snabbt och enkelt, så serverar man den antingen som den är med kokt potatis eller som en röra på endiveblad med lite forellrom för att det ska kännas extra speciellt. På mitt bord finns också den klara Earl Grey sillen med citrus, honung och rosépeppar, jag upptäckte den i julas och nu är det en ny klassiker här hemma. Men vi börjar med receptet på pepparrotssillen. Det ser ut såhär: Sofias krämiga pepparrotssill 1 dl creme fraiche 1 paket Abba Sill på 5 minuter 1 msk färsk pepparrot, riven 1 schalottenlök, skivad 2 msk dill, hackad 1 citron, zesten Svartpeppar Till servering: 2 endiver, forellrom eller annan god rom 5-minuterssill från Abba är färdig för användning och behöver heller inte stå och dra så den går bra att göra i sista stund. Jag brukar köpa den som är på bit men den finns som hela filéer också. Sill är bra, hållbar fisk som fiskas här i våra egna hav och all sill från Abba är såklart MSC-märkt vilket är viktigt. Börja med att skära sillen i små tärningar och blanda med den creme fraiche, finhackad dill, citronzest, schalottenlöken (som jag skivar på mandolin för att få såhär tunn) och pepparrot efter smak. Jag tycker det är gott så jag använder ofta lite mer än vad som står i receptet men det gör man som man vill. Blanda med väl och smaka av med lite peppar. Endiver är så vackra tycker jag, alldeles blekgröna och krispiga och bittra. Jag trimmar botten av dom sen plockar jag bara isär bladen. Lägger upp på en tallrik och skedar i lite av pepparrotssillen. Toppar med lite forellrom och ett varv med svartpepparkvarnen så är det klart. Earl Grey sill från Abba behöver inte så mycket mer än att läggas upp på ett vackert fat. Den har bitar av grapefruktskal i sig och mörkrösa rosépepparkorn. Förutom sillen finns det även nykokta kronärtskockor på bordet, prickiga små ägg, potatis, gott bröd, en ingefärs Stilton som är helt otrolig och så stora gröna oliver. Och såklart något sött, i år de här så nöt och chokladtartletterna, med flingsalt och torkade blommor som dekoration. Barnen hatar när jag har torkade blommor på maten men jag tycker det är så vackert. Hoppas nu alla ska få en riktigt fin, glad och god påsk, det är vi alla värda.