Här kommer veckans söndagsrecept från Instagram! Det är en riktig italiensk bondklassiker, pasta med potatis, gröna bönor och pesto. Det är ett under till rätt, det är så enkelt och samtidigt nästan elegant. Jag vet att just kombinationen av pasta och potatis inte är någonting vi vanligtvis äter här men lita på mig när jag säger att det här är så värt att göra om du inte ätit det tidigare. Och om du inte vill eller orkar göra egen pasta går det utmärkt att använda vanlig köpepasta, anpassa koktiderna bara. Och slutligen - här har ni ett bra recept på äggfri pasta som går att använda till andra såser också! OK, nu ska jag ta söndagskväll, vi hörs imorgon, x Pasta med potatis, gröna bönor och pesto 1,5 dl vetemjöl, gärna tipo 00 2,5 dl durumvete knappt 1,5 dl hett vatten 1 msk olivolja 1 dl pinjenötter 2 krukor basilika 2 vitlöksklyftor, rivna 1 dl finriven pecorino + mer till servering Eventuellt 1 citron 10-12 små fasta potatisar 150 g haricot verts Olivolja Salt & peppar Cavatelli pasta Blanda mjöl och salt i en bunke. Koka upp vatten och häll i olja, låt svalna litegrann. Börja droppa i vatten i mjölet och rör samman med fingrarna. Fortsätt tillsätta vatten tills mjölet är så pass fuktat att det precis går ihop till en torr deg. Ta ur bunken och börja knåda till en elastisk, len deg, ca 10 minuter. Slå in i plastfolie och låt degen vila minst 30 minuter. Förbered under övriga ingredienser. Skala potatisen och skär i kvartar. Trimma haricot verts och lägg åt sidan. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de är gyllene. Gör peston genom att mixa pinjenötter, basilika, vitlök, pecorino samtidigt som du häller i ca 1 1/5 dl olivolja i en stråle. Det går bra att mortla också såklart. Jag tillsätter även resten från en hel citron men det är en smaksak. Ställ åt sidan. Forma cavatellin genom att skära loss en bit av pasta degen och rulla till en lång rundel, ca 1 cm i diameter. Skär i skivor, ca 0,5 cm tjocka. Forma pastan genom att lägga skivorna med snittytan nedåt åt trycka nedåt och framåt så att de rullar runt och bildar små snäckor ungefär. Titta på det här steget i mina stories, det är absolut inte så svårt som det låter. Koka potatisen i välsaltat vatten. Du ska koka pastan och bönorna i samma vatten så använd en större kastrull och mer vatten än om du bara skulle koka potatis. När potatisen är några minuter från klar lägger du i pastan, den brukar behöva ca 3-4 minuter men det beror på hur tjock du har gjort den. Lägg i haricot verts när det är en minut kvar på pastan och häll sedan av. Vänd ner peston och servera gärna med lite extra parmesan eller pecorino.