I fredags eftermiddag satte jag mig på tåget för att hämta Rubys Stockholms-bästis Mira och ta med henne hem till Norrköping över helgen. Andreas spenderade helgen på vårt lantställe med sin tvillingbror och jag och alla barnen skulle hänga hemma i Norrköping. Är det inte något speciellt när man har barnens kompisar som sover över? Lite som att man ser sig själv som förälder utifrån, inte bara existerar i vardagen som vanligt. Plötsligt är man Rubys mamma genom ett annat barns ögon, så som man själv minns kompisars föräldrar, hem och rutiner. Jag minns hur jag alltid tyckte alla andra familjer sov så länge morgonen och att det ofta var mycket mer bråkigt och röjigt hos andra än hos oss. Kanske var det för att mamma var ensam och att det liksom inte fanns utrymme för att vara jobbig riktigt men jag minns det som att vi alltid var sams hemma hos oss. Det önskades tacos och nachos med smält ost på fredagskvällen så exakt det serverades, noll fancy men det var det eller det andra önskemålet om att gå till Pinchos.. så svennetacos var det bästa valet. Selma är lika förtjust i Mira som Ruby är och de stora tjejerna var till och med snälla mot Otis och lät honom vara med vilket verkligen är allt annat än självklart för en tre år yngre mellanbror. Fråga: Går det att skriva om en sån här helg och säga att allt gick bra och att det var helt kaosfritt? Att barnen var snälla och sams och att jag hann både sitta i soffan, köpa blommor och städa mellan varven? Jag vet ju att det kan uppfattas som provocerande och som rosenskrimrande och det var helgen såklart inte men.. ja jo nu säger jag det bara. Alla var snälla och glada, la sig i tid och hör och häpna tog sovmorgon dagen efter. Gulp. Den obligatoriska pannkaksfrullen. Har ni koll på tricket för att göra perfekta fluffiga amerikanska pannkakor? Ha koll på att ditt bakpulver inte blivit gammalt! Bakpulver har lång hållbarhet men de där burkarna tenderar bli stående rejält länge också och med tiden tappar det faktiskt sin jäsningseffekt. Men fastna inte bara vid utgångsdatum när du kollar hur du själv har det hemma i skafferiet, det enklaste sättet att kolla är att röra ner en halv tesked bakpulver i en halv deciliter kokande vatten Fräser det till rejält är bakpulvret fortfarande bra. Jag fortsätter på det glättiga temat och avslutar med mina nya höstnaglar som jag gjorde i söndags. Perfekt dammigt gröna, eller som Emelie som gör dem beskrev färgen: oliven i botten på ett martiniglas. I'll take that! Hörs sen, xx